Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta ka thënë se nisma Ballkani i Hapur, është shqetësuese për shkak të qasjes së Serbisë në të.

Keshilli per Etike

Ai ka thënë se kjo nismë është rivalizuese ndaj Procesit të Berlinit.

Këto komente ai i ka bërë gjatë një ligjërate të mbajtur në kolegjin AAB me temën “Shqiptarët si faktor stabiliteti në Ballkan”.

Meta theksoi se sundimi i ligjit, vlerat demokratike dhe integrimi euro-atlantik janë e vetmja rrugë për të Kosovën dhe Shqipërinë.